Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak iştahları açar. Yazın doğal taze lezzetlerle yemeklerin yanına sirkeli haşlama biber turşusu çok kolay yapılmaktadır. İştahları kabartan turşular sağlık açısından da yararlıdır, ayrıca evde kendi yapacağınız turşu dışarıdan alacağınız turşulardan dahada faydalıdır. Sirkeli haşlama biber turşusu istediğiniz renkteki biberle yapılabilir.

Çarliston, kırmızı, sivri, sarı biberler hepsi bir arada yapılabilir, bu turşunun lezzetini arttırır. Besleyici olan turşular yapılışına göre değişmektedir, doğal ev yapımı sirkeli haşlama biber turşusunun bir zararı yoktur. Sindirimi kolaylaştıran turşu tüketilirken tabii ki abartılmamalıdır. Her ne kadar sağlıklı olsa da turşu tüketmek miktar açısından önemlidir. Sirkeli haşlama biber turşusu yapılırken biberlerin haşlama esnasında hiçbir besin değerinin kaybetmemesidir. Turşu ne kadar sevilse de çok fazla tüketilmemelidir, evde yapılan sirkeli haşlama turşular fazlasıyla iştah açma özelliğine sahiptir. Özellikle tansiyon hastaları ve böbrek hastaları turşu tüketimine daha dikkat etmelidirler. Ev yapımı turşularda tuz miktarı az konularak tüketilmelidir. Sağlık açısından dikkat edilmesi gerekir.


Sirkeli haşlama biber turşusu için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo yeşil sivri biber
  • Yarım kilo kırmızı biber
  • Yarım kilo çarliston biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 ya da 6 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sirkeli haşlama biber turşusu nasıl yapılır?


Biberleri güzelce yıkayıp ayıklanmalı ve ortadan ikiye kesilmelidir. Bir tencere içine suyu koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayan su içine biberler atılarak 15 dakika haşlanmalıdır. Haşlanan biberleri tencereden bir kaba boşaltarak biraz soğuması beklenmelidir. Sarımsaklar soyulup ezilmeli, tuz, nane, limon suyu ve sirke, sıvı yağı da ekleyip hepsini soğuyan bibere dökülerek harmanlanır. Bu su sirkeli haşlama biber turşusunun özelliğini ve tadını veren sudur. Bu biberle karıştırıldığında özleşerek biberlerin tadını ortaya çıkartır. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik ev yapımı sirkeli haşlama biber turşunuz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem g[...]

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz[...]

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günüm[...]

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu, Anadolu yiyecek kültürünün ürünlerinden olan turşular özellikle kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Tabii ki sadece kış mevsiminde değil tü[...]

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mutlaka denem[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6