Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu:

Yeşil Fasulye Turşusunun Önemi

Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu yapılış şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Filmlere dahi konu olan turşunun yapılışı halen bile limonla mı daha iyi ya da sirke ile daha mı iyi tartışılmaktadır.

Yeşil fasulye turşusu, çok beğenilen turşular arasında yer almaktadır. Yaz sebzesi olan yeşil fasulye sulak bölgelerde yetişir. Yeşil fasulyenin 80 çeşidi bulunmaktadır. Tohumlardan yetişen yeşil fasulye lifli bir sebzedir ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilen ve tüketilen bir sebzedir.

Yeşil Fasulye Turşusu Yapılışı

Yeşil fasulye turşusu yapılış olarak dikkat edilmesi gereken turşular arasına girmektedir. Taze ve dolgun (etli) fasulyeler seçilmezse turşu beğenilmez ve tüketimi zor olabilir. Üzüm sirkesi, kaya tuzu, sarımsak ve içme suyu ile yapılan yeşil fasulye turşusu, kış aylarının vazgeçilmez mezeleri arasına girmektedir.

Taze Fasulye Turşusu İçin Malzemeler

  • 1 kg. taze yeşil fasulye
  • 2 baş sarımsak
  • 1 lt. su
  • 150 – 200 g. kaya tuzu
  • Üzüm sirkesi

Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

Ayıklayıp güzelce yıkadığımız yeşil fasulyeyi bir tencereye yerleştiriyoruz. Tencereye yerleştirdiğimiz yeşil fasulyeyi biraz geçecek şekilde su koyuyoruz. Bir taşım miktarı kadar yeşil fasulyeyi kaynatıyoruz. Kaynattığımız yeşil fasulyeyi süzdükten sonra dinlenmeye bırakıyoruz.

Sarımsağı bir kapta ezerek üzerine 1 lt. su ve kaya tuzunu ekleyip harç haline getiriyoruz. Beklemeye aldığımız yeşil fasulyeyi harç ile karıştırıp cam kavanoza yerleştiriyoruz. İsteğe göre kavanozun dibine soyulmuş sarımsağı baş halinde ya da haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. Kavanozun alacağı kadar suyun içine bir su bardağı (suyun miktarına göre değişebilir) üzüm sirkesi ile karıştırıp kavanoza dolduruyoruz. Ağzını iyice kapattığımız kavanozu serin bir yerde 15 gün bekletiyoruz. 15 gün sonunda yeşil fasulye turşusu tüketilmeye hazır olacaktır. Bazı yörelerde yeşil fasulyeyi haşlamadan ve içine kırmızı biber koyularak yapılıyor. Siz kendi ağız tadınıza göre taze fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Güncel

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri