Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu yapılış şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Filmlere dahi konu olan turşunun yapılışı halen bile limonla mı daha iyi ya da sirke ile daha mı iyi tartışılmaktadır.

Yeşil fasulye turşusu çok beğenilen turşular arasında yer almaktadır. Yaz sebzesi olan yeşil fasulye sulak bölgelerde yetişir. Yeşil fasulyenin 80 çeşidi bulunmaktadır. Tohumlardan yetişen yeşil fasulye lifli bir sebzedir ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilen ve tüketilen bir sebzedir.

Yeşil fasulye turşusu yapılış olarak dikkat edilmesi gereken turşular arasına girmektedir. Taze ve dolgun (Etli) fasulyeler seçilmez iste turşu beğenilmez ve tüketimi zor olabilir. Üzüm sirkesi, kaya tuzu, sarımsak ve içme suyu ile yapılan yeşil fasulye turşusu, kış aylarının vazgeçilmez mezeleri arasına girmektedir.


Taze fasulye turşusu için malzemeler

  • 1 kg. Taze yeşil fasulye
  • 2 baş sarımsak
  • 1 lt. Su
  • 150 – 200 g. Kaya tuzu
  • Üzüm sirkesi

Taze fasulye turşusu nasıl yapılır?


Ayıklayıp güzelce yıkadığımız yeşil fasulyeyi bir tencereye yerleştiriyoruz. Tencereye yerleştirdiğimiz yeşil fasulyeyi biraz geçecek şekilde su koyuyoruz. Bir taşım miktarı kadar yeşil fasulyeyi kaynatıyoruz. Kaynattığımız yeşil fasulyeyi süzdükten sonra dinlenmeye bırakıyoruz.

Sarımsağı bir kapta ezerek üzerine 1 lt. Su ve kaya tuzunu ekleyip harç haline getiriyoruz. Beklemeye aldığımız yeşil fasulyeyi harç ile karıştırıp cam kavanoza yerleştiriyoruz. İsteğe göre kavanozun dibine soyulmuş sarımsağı baş halinde ya da haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. Kavanozun alacağı kadar suyun içine bir su bardağı (Suyun miktarına göre değişebilir) üzüm sirkesi ile karıştırıp kavanoza dolduruyoruz. Ağzını iyice kapattığımız kavanozu serin bir yerde 15 gün bekletiyoruz. 15 gün sonunda yeşil fasulye turşusu tüketilmeye hazır olacaktır. Bazı yörelerde yeşil fasulyeyi haşlamadan ve içine kırmızı biber koyularak yapılıyor. Siz kendi ağız tadınıza göre Taze fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeşil Fasulye Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu, Cin biber aslında hepimizin de bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan dolayı acıyı sevenler bu biberin turşusunu yapıp daha uzun süre[...]

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve [...]

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan ve yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak sunulan şahane bir turşu çeşididir. Arzuya göre meze şeklind[...]

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli o[...]

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek, turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu suda mayalanması ile yapılan bir yiyecektir. Mayalanma sırasında oluşan laktik asit oldukça faydalı bir bileşiktir[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6