Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno turşusu, Anavatanı Meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek oranda acı bir tadı varmış gibi görülse de acı düzeyi için “orta” denilebilir. Biberin C vitamini oldukça zengin bir sebze olduğu bilinen bir gerçektir, acı biber ise sindirim ve boşaltım problemi yaşamayan kişiler için bağışıklığa faydalı bir yönü de vardır. Üstelik yüksek oranda lif de içerir. Fakat Jalapeno ismiyle tanıdığımız Meksika biberi, içerisindeki kapsaisin maddesi sayesinde antioksidan olma özelliğine de sahiptir. Bu etkin maddenin, kanserli hücrelerle savaştığı, Nottingham Üniversitesinde yapılan bir araştırmayla doğrulanmıştır.

Koyu yeşil renkli, etli ve sulu olan biber; biberiyeden büyük sivri biberden küçüktür. Yani tadındaki acılık kadar, boyutları da “orta” tanımlamasına uyuyor. Biber, turşu biçiminde satılsa da yukarıda bahsedilen faydalı etkileri görebilmek için taze tüketilmesini önerilmektedir. Jalapeno biberi Türkiye'de Doğu Akdeniz'de ve Güney Doğu Anadolu'nun bazı tarım yerlerinde de yetişmektedir. Fakat yaygın tarımı yapılmadığı için her mevsim raflarda görülmüyor. Son baharın ilk günlerinde karşılaşma ihtimali yüksektir. Fiyatları, diğer biber çeşitlerinden daha yüksek olsa da haftada en çok (Mide florasını tahrip etmemesi için) 4 kez tüketilmesi önerildiğinden az bir miktar almanız, mideniz kadar bütçenizi de korumaktadır.


Jalapeno turşusu nasıl yapılır?


Jalapeno turşusu evlerde çok sevilen bir turşu çeşididir. Yeşil renkli çok acı olan bu biberlerle turşu yaparken biberi ince ince dilimleyerek yapınız. Turşu yaparken turşuya kullanacağınız sirke, su, sarımsak ve tuz karışımını önce kaynatıp sonra soğutarak kullanılmalıdır. Kullandığımız bu yöntemle turşularımız uzun süre sertliğini koruyor ve hiç asla erime olmamaktadır. Sirkeli karışımı kaynatırken mutlaka çelik tencere kullanın. Turşu kavanozunun içine kesinlikle el sokmayın. Turşu yaparken kullandığınız kavanozun temiz olması ve kapaklarının yeni olması gerekmektedir. Kavanoza malzemelerin konulması tamamlandıktan sonra kapakla malzemenin arasında en az 1,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Turşu suyu malzemelerin üzerini iyice örtmelidir. Biberlerin üstüne birkaç adet kornişon koyunuz. Bu turşuyu en çok fajitada, soslarda ve salatalarda kullanılmaktadır.

Jalapeno Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri v[...]

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Özellikle ha[...]

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Turşu kaç kaç kalori, kalori hesabı kilo vermek isteyen ya da mevcut kilosunu korumak isteyen kişiler tarafından oldukça önemlidir. Kişinin günlük alması gereken kalori[...]

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu: Acı domates turşusu, çok beğenilerek yenen bir mezedir. Ezme şeklinde yapıldığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını [...]

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6