Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu, Patatesin ana vatanı Amerika olarak bilinmektedir. Patates Türkiye'de oldukça fazla tüketilen sebzeler arasında ilk sırada gelmektedir. Patates serin ve ılıman iklimin olduğu bölgelerde yetişme imkânı bulunmakta. Patates sıcak ve kuraklığa da oldukça dayanıklı olan bir sebzedir. Bu sebze karbonhidrat, demir, fosfor, bakır, manganez, sodyum ve kalsiyum bakımından da oldukça zengindir. Patates yemek olarak birçok şekilde tüketilebilir. Zeytin yağlı ve etli yemeği yapılan bu sebze börek ve poğaçalar da kullanılır. Patates pek bilinmese de turşu olarak da yapılmakta ve oldukça da lezzetli olmakta bunun garantisini yapmış ve denemiş biri olarak verebilirim.


Patates Turşusu Tarifinin Malzemeleri

  • Üç adet patates
  • Üç diş sarımsak
  • Dört adet acı biber
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker

Patates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak turşu yapımında kullanacağınız üç adet patateslerin kabuklarını iyice yıkadıktan sonra haşlamak için uygun bir tencere içerisine alın ve haşlamaya bırakın. Haşlanan patatesler soğuduktan hemen sonra kabuklarını soyun ve çok küçük olmayacak şekilde küp-küp doğrayın. Eğer ki turşu yapımında kullandığınız patatesler küçük ise sadece ortadan ikiye bölmeniz yeterli olacaktır. Üç diş sarımsakların da kabuklarını ayıklayın ve onları da çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Küp küp doğramış olduğunuz patatesleri bir kısmını cam kavanoz içerisine alın. Cam kavanoz kullanmanız hem sağlık açısından iyi hem de yapmış olduğunuz turşunun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Daha sonra önceden kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları ekleyin. Ardından acı biberleri ekleyin. Biberler isteğinize bağlı olarak acı veya tatlı seçilebilir. Kalan patatesler de kavanoza konulduktan sonra turşu suyunu hazırlamaya başlayın bunun için ayrı bir kabın içine bir çay bardağı kadar üzüm sirkesi, bir yemek kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir su bardağı içme suyu koyun ve iyice karıştırın. Patateslerin üzerine bu karışımı döktükten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmeli. Patates turşusu diğer turşulara göre daha kısa sürede hazır hale gelir. Turşunun olma süresi ortalama olarak beş gündür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Patates Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates turşusu, ülkemizde insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Turşu türleri arasında oldukça yaygın olan bu turşu türü, özellikle yaz [...]

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve [...]

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yazın acı biberler malum daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Kış geldiği zamanda hem fiy[...]

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık turşu, sadece belli bölgelerde değil, ülkemizin her bölgesinde en çok yapılan turşu türüdür. Tarihi oldukça ski zamanlara dayanan bu turşu türü, yapılı�[...]

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak turşusu, turşu yaz sebze ve meyvelerini kış aylarında tüketmek için geliştirilen bir tekniktir. Farklı sebze ve meyveler özel turşu tuzu ve sirke buluşturularak d[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6